
Dünyada başarıyı eğitimle yakalamış bu ülkelerin çocuklarına bu mucizevi gelişim yıllarında sınav yok, BİRBİRİYLE KARŞILAŞTIRMA YOK, kötü hissettirecek, travma oluşturacak uygulamalar yok. Ancak, hayatta çocukların karşısına çıkacak bütün gerçekler ile sağlıklı bir ortamda tanışma imkanı var.
Çocuklar KOŞARKEN DÜŞMENİN NORMAL BİR ŞEY OLDUĞUNU, kalkıp devam edebileceğini bu yaşta okulda öğreniyorlar. Her zaman kazanmanın mümkün olmadığını, bunun yanında kaybetmenin de olduğunu okulun destekleyici kültürünün çatısı altında tecrübe ediyorlar. Yeni bir şeyler denemekten ve üretmekten keyif almayı da burada yaşayarak öğreniyorlar.
Bu çocuklar OKUL ÖNCESİ ve İLKOKUL DÖNEMİNDE sınavlar ve sorularla boğuşmak yerine, spor yapmayı, odaklanmayı, kendi işini görmeyi, neden ve nasıl sorularını günlük hayat içerisinde sormayı bir hayat rutini haline getiriyorlar. Bu tür yaşam becerileriyle küçük yaşlardan itibaren tanıştıkları için bunları kolaylıkla İÇSELLEŞTİRİYORLAR ve KİŞİLİKLERİ BU DOĞRULARA GÖRE ŞEKİLLENİYOR.
Okul öncesi ve ilkokul süreçlerinde SINAV KONUSUNDA HİÇ ACELE ETMİYORLAR. En temel yaşamsal becerileri ve değerleri bu ilk yıllarda doğru şekilde özümsemiş çocuklar, eğitim kademelerinin ilerleyen basamaklarında diğerlerine göre çok daha ileri bir gelişim gösteriyorlar. Ve zamanı geldiğinde hem düzgün bireyler oluyorlar hem de SINAVLARDA DİĞER ÜLKELERE FARK ATIYORLAR!
Instagram Orijinal Yayın Linki: https://www.instagram.com/temakids/p/C2fnfEwNd4z/
Kaynak: "TEMA: Türk Eğitim Sisteminde Dönüşüm için ANAOKULU-İLKOKUL Odaklı Örnek Bir Model.