top of page
  • Okulda yapılacak etkinliklerden nasıl haberdar olacağız?
    Classroom mobil uygulaması üzerinden verdiğimiz şifrelerle velilerimiz günlük öğrenci durum bilgilerini, haftalık Cuma Postamızı, aylık Etkinlik Takvimimizi, yemek menüsünü, etkinlik haberlerini ve okul ile ilgili tüm duyurularımızı kolayca öğrenebiliyorlar.
  • Yazın okulunuz açık mı?
    İsteğe bağlı Minik Doğa Kaşifleri Yaz Okulu programı nedeniyle yazın okulumuz açıktır. İsteyen velilerimiz yaz okuluna öğrenci kayıtlarını yaptırabilmektedir.
  • Okulunuza kayıt yaptırmak istediğimizde izlenecek yöntem ve prosedür nedir?
    Okulumuza kayıt yaptırmak istediğinizde öncelikle okulumuz kurumsal telefon hatları veya sosyal medya sayfalarımız aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz. Öncelikle, halkla ilişkiler biriminden bir arkadaşımız kurum müdürümüz ile görüşmeniz için bir randevu oluşturur. Kurum müdürü ile yapacağınız bu ilk görüşme sırasında ya da sonrasında kurum psikoloğumuz ile bir randevu oluşturularak, öğrenci tanıma çalışması yapılır. Bu görüşme sonucunda muhasebe birimi ile görüşerek kaydınızı tamamlamış olursunuz.
  • Çocuklarımızın okulda yaptığı etkinliklerin fotoğraf ve videoları bizlerle paylaşılacak mı?
    Öğrencilerimizin hafta boyunca yaptıkları etkinlik video ve/veya fotoğrafları her Cuma günü Classroom sistemi üzerinden toplu şekilde ailelerle paylaşılmaktadır.
  • Eğitim ve öğretime velileri dahil ediyor musunuz?
    Eğitim, özellikle küçük yaş eğitimi kolektif katılım gerektiren bir süreç. Elbette bunun bir ayağı da ev ve aile. Velilerimizi farklı etkinliklerle okuldaki eğitim sürecine dahil ediyoruz. Aylık olarak yaptığımız veli katılımlı atölye çalışmalarımız, “20 Dakika Öğretmenim Olur Musunuz?” etkinliği, “Haftanın Çocuğu” gibi çalışmalarda velilerimizi programımıza dahil ediyoruz. İlkokul öğrencilerimiz rutin olarak ailelerini kütüphanede misafir ediyor ve birlikte kitap okumanın keyfini yaşıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda Tema Lezzetleri isimli bir kitabı da tüm velilerimizin tarifleri ve aktif katkılarıyla hazırladık. Tüm sosyal sorumluluk kampanyalarımızın motor gücü yine velilerimiz oluyor.
  • Anaokulu sınıflarında kaç öğretmen bulunuyor?
    Sınıflarımızda bir asil sınıf öğretmenimiz bulunur. Gerekli durumlarda öğretmen ve öğrencilerimize destek verebilmek adına yine anaokulu öğretmenliği bölümünden mezun olan destek öğretmenlerimiz de var. Destek öğretmenlerimiz gerekli durumlarda sınıflara rahatlıkla girebilen donanımlı ve tecrübeli öğretmenlerdir. Branş derslerinde sınıf öğretmenlerimiz branş öğretmenlerimizle birlikte derslere girerler.
  • Çocuklara öz bakım ihtiyaçlarının (yemek, tuvalet, üst değişimi, vb.) karşılanmasında destek veriliyor mu?
    Öğrencilerimize öz bakım ihtiyaçlarını karşılama konusunda tuvaletten sorumlu yardımcı personel ve destek öğretmenleri yardımcı olmaktadır.
  • Öğünlerde paketli gıda kullanılıyor mu? Şeker, sakız, vb. ürünler veriliyor mu?
    Okulumuzda hiçbir öğünde paketli gıda kullanılmıyor. Dışardan yiyecek kabul edilmiyor. Şeker, sakız ve benzeri vb. ürünler öğrencilerimize verilmiyor. Bu şeker, çikolata, pamuk helva, dondurma gibi ürünler konusunda sadece 23 Nisan ve benzeri bayramlar özel durum oluşturuyor. Bu özel günlerde kutlama amaçlı hediye olarak az miktarda verilebiliyor.
  • Dönem içinde kayıt alıyor musunuz? Bu süreçte oryantasyon nasıl oluyor?
    Dönem içinde kayıt alıyoruz. Oryantasyon süreci sene başında okula başlayan öğrencilere uygulanan aşamalar ile aynı şekilde uygulanıyor. Kayıt öncesi ve sonrasında kurum psikoloğumuz sizlerle ve öğrencimizle bir tanıma çalışması yapacak. Bu çalışma sonucunda sınıf belirlemeleri yapılacak. Aynı zamanda oryantasyon sürecinde sınıf öğretmenlerimiz aileyle ve çocuğumuzla “Bireysel Tanışma” toplantısı yapacak. Bu toplantıda hazırlanan form üzerinden sorular sorarak öğrencimiz ile ilgili ebeveynlerden bilgiler alacak ve bu bilgiler doğrultusunda öğrencimizle en iyi ve doğru biçimde iletişim ve bağ kurarak süreci devam ettirecek.
  • Bahçe saatlerinde çocukların güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz?
    Sınıf ve destek öğretmenlerimiz bahçe saatlerinde sürekli olarak çocuklarımızla birliktedir. Ayrıca, dışardan gelebilecek tehlikelere karşı ise bahçemizin etrafı tellerle çevrili ve kampüs kapıları her zaman kilitlidir.
  • Çocuğumuz 3 yaşından 5 yaşına kadar aynı öğretmenle mi devam ediyor?
    Hayır, öğrencilerimiz her yaş grubunda uzmanlaşmış farklı öğretmenler ile devam ediyorlar.
  • Tema Anaokulu kaç yaştan itibaren öğrenci kabul ediyor?
    Okulumuz MEB'e bağlı bir anaokulu olarak 36 aydan itibaren öğrenci kabul etmektedir. Ayrıca, belirli dönemlerde 24-48 ay grubu çocuklarımız için ebeveynleri ile birlikte katılabilecekleri Okula İlk Adım atölye programı da düzenleniyor. Okul öncesi dönemde evden okula GÜVENLİ ve KEYİFLİ bir geçiş hedefleyen program 2014 yılından beri yapılmaktadır. Tema Kids bu patentli çalışmayla, 24 48 ay arasındaki çocuklara ev konforunda ve tam donanımlı bir ortamda sosyalleşmeyi ve paylaşmayı öğrenecekleri eşsiz bir eğitim programı sunuyor. Okula İlk Adım Atölye Programı hakkında detaylı bilgi için...
  • Çocukların tuvalet temizliği ile kim ilgileniyor?
    Kendi sınıf öğretmenleri, tuvaletten sorumlu bir personel ya da destek öğretmenleri tuvalet temizliğinde çocuklarımızla ilgileniyorlar. Tuvalet temizliğinde yardımcı olmanın yanında öğrencilere bu alışkanlığı kazandırmak için de planlı olarak çaba sarf ediyoruz. Bu konuda velilerimizle işbirliği içinde çocuğun tuvalet temizliği alışkanlığını ilkokula geçmeden önce kazanmasına yardımcı oluyoruz.
  • Çocuğumuz ile ilgili gün içinde merak ettiğimiz konular olursa kurumu aradığımızda çocuğumuzun öğretmeni ile konuşabilir miyiz? Öğretmenin Cep telefonunu alabiliyor muyuz?
    Çocuğunuzun sınıf öğretmeni ile görüşmek istediğinizde, kurum telefonunu arayarak halkla ilişkiler personelimize notunuzu iletmeniz yeterli. Sınıf öğretmenimiz ilk müsait olduğu anda size dönüş yapacaktır. Öğretmenlerimizin cep telefonlarını velilerimiz ile paylaşmıyor, iletişimin kurum telefonları ve Classroom sistemi üzerinden yapılmasını sağlıyoruz.
  • Çocukların okuldaki kıyafetleri ile ilgili uygulama nasıl?
    Öğrencilerimiz okula serbest kıyafetleri ile ya da okul eşofmanları ile gelebiliyorlar. Pazartesi ve Cuma günleri İstiklal Marşı töreni nedeniyle ve gezilerde mutlaka okul eşofmanları ile okula gelmelerini önemsiyoruz.
  • Eğitim kaçta başlayıp, kaçta bitiyor?
    Eğitim sabah 09.00’da başlar 16.00’da sona erer. Öğrenciler nöbet sınıfında olmak üzere sabah en erken 08.00’da okulda olup, 17.30’da okuldan ayrılabilirler. Ayrıca, yılda bir kez 5 yaş öğrencilerimizle birlikte Sleepover partisi düzenleriz. Bu çalışmada çocuklarımız okulda kesintisiz bir 24 saat geçirirler. Çocuklar için inanılmaz eğlenceli ve unutulmaz bir deneyim olur. Sleepover Partisi hakkında detaylı bilgi için...
  • Sınıflarda öğrenci dağılımları neye göre yapılıyor?
    Çocuklarımızın sınıflarındaki katılım, mutluluk ve başarı düzeylerini doğrudan etkileyebilen bu önemli süreç için çok katmanlı bir uygulama yapılıyor. Öncelikle, kurum psikoloğumuzun yaptığı tanıma çalışması sonrasında yapılan değerlendirmede gözlemlenen gelişim özelliklerine göre dağılım yapılıyor. İlk hedefimiz ilk altı ay-son altı ay doğumlu çocukları ayrı sınıflara almak şeklinde oluyor. Ancak, her zaman aynı ayda doğanlar aynı gelişim özelliklerini göstermediği için aynı sınıfta olmayabiliyorlar. Ayrıca, bu süreci oryantasyon döneminde yapılan gözlemler ile de destekliyoruz. Bu konuda cevabını aradığımız kritik soru şudur: "Çocuğumuz gelişimine en uygun sınıfta yer alıyor mu?" Bu noktada esas olan akademik yönetim, veli veya öğretmenin seçimleri değil, çocuğumuzun gelişimini en doğal şekilde göstereceği en uygun sınıfta yer almasıdır.
  • Okula başlamadan önce kurum psikoloğu çocuğum ve bizimle bir çalışma yapacak mı?
    Kayıt öncesi ve sonrasında kurum psikoloğumuz aile ve öğrencimizle bir tanıma çalışması yapacak. Bu çalışma sonucunda sınıf belirlemeleri yapılacak. Aynı zamanda oryantasyon sürecinde sınıf öğretmenlerimiz aile ve çocukla “Bireysel Tanışma” toplantısı yapacak. Bu toplantıda hazırlanan form üzerinden sorular sorarak öğrencimiz ile ilgili bilgiler alacak ve bu bilgiler doğrultusunda öğrencimizle en iyi ve doğru biçimde iletişim ve bağ kurarak süreci devam ettirecek.
  • Çocuklarımız ile ilgili bilgilendirmeleri nasıl yapıyorsunuz?
    Şeffaf ve kesintisiz iletişim sağlıklı bir okul-aile ilişkisinde olmazsa olmaz ilk kuraldır. Bu amaçla velilerimizi çocuklarımız hakkında bilgilendirmek için çeşitli iletişim kanallarımız bulunuyor. Yemek ve yapılan çalışmalar hakkında öğretmenlerimiz günlük olarak Classroom sistemi üzerinden velilerimiz ile paylaşımda bulunuyorlar. Yine öğretmenlerimiz öğrencileri velilerimize teslim ederken günü nasıl geçirdikleri hakkında kısa bilgi veriyorlar. Velilerimiz merak ettikleri ya da detay öğrenmek istedikleri konular hakkında okulu arayarak öğretmenlerimize kolayca ulaşabiliyor. Kurum psikoloğumuz bireysel ve grup içerisinde yaptığı öğrenci gözlemlerini velilerimize planlı toplantılarla aktarıyor. Sınıf öğretmenimiz ve tüm branş öğretmenlerinin gözlemlerini aktardığı veli toplantıları düzenli olarak gerçekleştiriliyor.
  • Tema Eğitim'de tatiller nasıl oluyor?
    Okulumuz MEB'e bağlı olduğu için MEB takviminde yer alan birer haftalık Kasım ve Nisan ara tatilleri ve 15 günlük sömestr tatili yapıyoruz.
  • Çocuklara kaç öğün yemek veriyorsunuz? Yemekler nerede hazırlanıyor, nelere dikkat ediliyor?
    Beslenmenin özellikle önemli olduğu bu çocukluk dönemlerinde öğrencilerimiz için mümkün olan en kaliteli gıdayı sağlamak amacıyla uzun yıllardır Sardunya Catering ile iş birliği yapıyoruz, Kaliteli ürün kullanımı, hijyen önlemleri, gıda mühendisleri ve diyetisyenler tarafından hazırlanan menüleri nedeniyle bu uygulamayı yaklaşık 10 yıldır devam ettiriyoruz. Öğrencilerimize sabah, öğle ve ikindi olmak üzere üç öğün yemek veriyoruz. Sabah ve ikindi kahvaltıları okulumuzda hazırlanıyor, öğle yemekleri Sardunya tarafından sağlanıyor. Aylık yemek menümüzü her ayın başında velilerimiz ile paylaşıyoruz. Mutfak ve yemekhane hijyenine özel bir önem veriyoruz. Hijyen denetimi hem Sardunya hijyen departmanı hem de okulumuz denetim ekibince her ay rutin olarak yapılıyor. Ayrıca, bağlı bakanlığın düzenli mutfak denetimleri de yıl boyunca aralıksız devam ediyor. Yemek servisleri öğretmenler tarafından, her çocuğun yiyebileceği miktarda yapılıyor. Çocukların tüm yemeklerden yemelerine, değişik tat ve lezzetlerin farkına varmalarına ve tabaklarındaki yemeği bitirmelerine özen gösteriyoruz. Menülerimizi hazırlarken öğünlerdeki karbonhidrat ve protein dengesine, çocuklarımızın evlerinde alışmış oldukları lezzetlere yakın olmasına olabildiğince dikkat ediyoruz. Yemeklerimizde ve kahvaltılarımızda paketli ürün kullanmıyoruz. Kahvaltılarda yediğimiz bazı ürünleri yaz mevsiminden kendimiz ve bazen çocuklarımızla birlikte hazırlayıp, kışın çocuklarımızla tüketiyoruz. Yemek saatlerinde dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanında, sofra kurallarının da öğrenilmesine özen gösteriyoruz.
  • Eğitim süreniz kaç aydır?
    Eğitim süresi eylül ayından haziran ayına kadar yaklaşık 10 aylık bir süredir.
  • Çocuğumuzu bizim dışımızda okuldan almak isteyen biri olması gerekirse nasıl bir güvenlik sistemi uyguluyorsunuz?
    Bir kere çocuklarımızın sağlık ve güvenliği diğer her türlü konudan önce gelir. Bu nedenle bu özel durumlara azami dikkat gösterilir. Eğitim yılı başında velilerimize verdiğimiz İlk Gün Dosyası içindeki formlar aracılığıyla topladığımız "öğrencimizi velisi dışında alacak kişi/kişilerin bilgileri ve telefon numaraları" sistemimize kayıtlıdır. Velisi dışında bir kişi tarafından alınacak öğrencinin velisinin bize telefonla bilgi vermesi gerektiği notu da ilk gün dosyalarında ayrıca yer almaktadır. Öğrencimizi teslim etmeden önce sistemden bilgileri ve gelen kişinin kimliği kontrol edilir. Ayrıca, veliye telefon edilerek kontrolü sağlandıktan sonra öğrenci teslim edilir. Eğer formda yer alan kişi dışında biri çocuğumuzu teslim alacaksa veliden bu bilgi yazılı olarak ayrıca talep edilir.
  • Nasıl bir eğitim programı uyguluyorsunuz?
    2-7 yaş aralığı çocukların algılarının en yüksek olduğu dönem. Öğrencilerimizin merak ve yaratıcılıklarının da en zirvede olduğu bu dönemin verimli geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çocuklar için oyunun vazgeçilmez olduğu bu dönemde öğrencilerimize akademik anlamda birçok kazanım elde edebilecekleri bol bol oyun içeren programlar uyguluyoruz. Kendilerini deneyimleyerek, gözlemleyerek, üreterek aktif katılımcı olacakları etkinlikler sunuyoruz. Sosyal becerilerini güçlendirmek adına grup önünde kendini rahat bir şekilde ifade etme becerilerini geliştirecek çalışmalar yapıyoruz. Öz bakım becerilerini geliştirebilecekleri sorumluluklar veriyoruz. Sonuç olarak daha az yetişkin desteği duyarak, ayakları yere sağlam basan, özgüveni yüksek bireyler olmaları için çalışıyoruz.
  • Öğrenciler bir günlerini nasıl geçiriyorlar? Günlük rutin nasıl işliyor?
    Öğrenciler saat 08:00 itibari ile okula gelmeye başlayabiliyorlar. 08:00-08:30 arasında oluşturulan nöbet sınıfında nöbetçi öğretmenler eşliğinde serbest oyun saati yapılıyor. 08:30 itibarı ile kendi öğretmenleri ile sınıflarına geçiyorlar. 09:00’da kahvaltıya geçiyorlar. Kahvaltı sonrasında grup sohbetlerini yapıp, 09.45 te tüm okul birlikte Güne Merhaba dansıyla keyifli bir başlangıç yapıyorlar. Dansımız sonrasında çember saatleri ile aktiviteler başlıyor. İngilizce dersleri her gün program içeriğinde bulunuyor. Çocukların haftalık programlarında oldukça zengin bir branş dersleri içeriği yer alıyor. Bunlar arasında spor, dans, drama, müzik, görsel sanatlar, Montessori, duyusal atölye çalışmaları, doğadayız, permakültür ve ekoloji, akıl oyunları, maker ve kodlama derslerini sayabiliriz. Çocuklar o gün hangi branş dersleri varsa onlara aktif katılım sağlıyorlar. Öğle yemeklerini ve ikindi kahvaltılarını yiyorlar. Saat 16:00 itibari ile programımız bitmiş oluyor ve öğrencilerimiz okuldan ayrılmaya başlıyorlar. Saat 17:00-17:30'ye kadar çalışan ya da özel bir durumdan dolayı geciken velilerimiz için nöbet sınıfında öğrencilerimiz velilerini oyun oynayarak ve hikaye dinleyerek bekliyorlar.
  • Eğitim programı içeriğinde neler bulunuyor? Nasıl uygulanıyor? Her yaş çocuk aynı şeyleri mi öğreniyor?
    Eğitim programımız, öncelikle çocukların doğuştan gelen merak duyguları ve yaratıcılıklarını destekleyen, düşünmeye ve sorgulamaya dayalı, yaparak-yaşayarak aktif öğrenmeyi ön planda tutan, yaşam becerileri ve evrensel insani değerleri önemseyen özgün bir modele dayanır. Yerli ve uluslararası başarılı örneklerden sentezlenmiş, yapısında Montessori, GEMS,, Scamper, Sosyal-Duygusal Öğrenme ve benzeri model ve yaklaşımlardan uygun modül ve anlayışları barındıran bu program, çeşitli disiplinlerden faydalanmakta ve eğitime bütünsel bir bakış açısına sahiptir. Seçilen bu model, yöntem ve yaklaşımlarda ortak payda, bütünsel bakış açımız ve eğitim felsefemize göre "çocuk için en iyi ve doğrusu" olmasıdır. Aynı temele dayanan ancak her yaş grubunun ihtiyaçlarına göre farklılık gösteren bir yapıdadır. Daha önemlisi bu özgün eğitim programı 10 yılı aşkın bir zamandır sahada uygulanmakta ve yeni revizeler ile sürekli geliştirilmekte ve güncellenmektedir. Program kapsamında akademik olarak, çocuklarımızı yaşlarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yetiştiriyoruz. Bunun ötesinde sosyal-duygusal öğrenmelerini çok önemsiyor ve çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Programımız içinde yer alan Yaşamsal Beceri Atölyeleri ve Görgü Kuralları ve Nezaket (Adab-ı Muaşeret) programında ise çocuklarımızı gündelik hayat içinde karşılaşacakları durumlara hazırlıyoruz. Farklı beceriler geliştirmelerini destekliyor ve teşvik ediyoruz.
  • İngilizce'ye ek olarak ikinci yabancı dil olarak hangi dil veriliyor?
    4 yaştan itibaren ikinci yabancı dil olarak haftada 1 ders saati İspanyolca eğitimi veriyoruz. Çocukların özellikle erken yaşlarda yetişkinlere göre zihinsel ve duygusal üstünlük ve esnekliklerinden dolayı yabancı dil öğretiminin etkin sonuçlar verdiğini bilimsel araştırmalardan biliyoruz. Bu gerçekten hareketle, Tema Eğitim Kurumları’nda ikinci yabancı dil olarak İspanyolca eğitimi 4 yaştan itibaren haftada 1 saat ile başlar, ilkokulda da aynı şekilde devam eder. İspanyolcayı görsel ağırlıklı, şarkılar ve tekerlemelerle ve sık sık tekrarlar yaparak öğretiyoruz. Neden ikinci dil olarak İspanyolca öğretiyoruz? Birden fazla dili öğrenebilecek beyin yapısına ve öğrenme kapasitesine sahip oldukları için öğrencileri 4 yaşından itibaren ikinci bir yabancı dille, İspanyolca ile tanıştırıyoruz. Dünyada en çok konuşulan ikinci dil olması nedeniyle İspanyolcayı tercih ediyoruz. Kolay öğrenilmesi, İngilizce ve İspanyolca arasındaki pek çok sözcüğün ortak olması öğrenciler için önemli avantaj sağlıyor. Okunduğu gibi yazılan fonetik bir dil olması İspanyolcayı öğrenmede diğer bir çok dile göre kolaylık sağlıyor.
  • Okulunuzda hangi branş dersleri var?
    Branş derslerimizi çocukların farklı alanlardaki beceri ve yeteneklerini gözlemlememize fırsat yaratacak, onların ilgilerini çekecek alanlar ve başlıklardan seçiyoruz. Okulumuzda anaokulu bölümünde kulüp dersleri yerine branş derslerini çeşitlendirip, çocuklarımızın çeşitli alanlarda farklı derslerden faydalanmasını önemsiyoruz. 3 yaş sınıflarımızda branş derslerimiz: Görsel Sanatlar, Müzik-Dans, Drama, Erken Yaş Hareket Eğitimi ve Spor, Montessori, Duyusal Oyun Atölyesi, İngilizce 4 yaş sınıflarımızda branş derslerimiz: Görsel Sanatlar, Müzik- Dans, Drama, Erken Yaş Hareket Eğitimi ve Spor, İspanyolca, İngilizce, Permakültür ve Ekoloji, Montessori, Duyusal Oyun Atölyesi, Görgü Kuralları ve Nezaket. 5 yaş sınıflarımızda branş derslerimiz: Görsel Sanatlar, Müzik- Dans, Drama, İspanyolca, İngilizce, Permakültür ve Ekoloji, Erken Yaş Hareket Eğitimi ve Spor, Montessori, Duyusal Oyun Atölyesi, Robotik Kodlama ve Maker, Görgü Kuralları ve Nezaket. Diğer sınıf içi derslerimiz: Doğadayız, Günlük Yaşam Becerileri, Akıl Oyunları, Fen ve Matematik Etkinlikleri, Türkçe Dil Etkinlikleri, Serbest Oyun saatlerimiz, 5 yaş sınıflarımızda ilkokula hazırlık çalışmalarımız.
  • Okulunuzda İngilizce dersleri nasıl yapılıyor? Kaç saat veriliyor? Ve neler hedefleniyor?
    İngilizce öğretmenlerimiz ders saatleri dışında günün her anında (kahvaltıda, yemek saatinde, bahçede, sabah karşılamada, akşam uğurlamada, ortak alanlarda) çocuklarımızla sürekli İngilizce konuştukları için öğrencilerimiz gün içinde İngilizce'ye fazlaca maruz kalıyorlar. Böylece, günlük konuşma kalıplarını doğal yollarla öğreniyorlar. Okulumuzda CLIL (Content and Language Integrated Learning) eğitim sistemi ile İngilizce programı uygulanır. Bu sistemin amacı; dili içerik ile bütünleşmiş olarak aktarmaktır ve dil amaç olarak değil araç olarak kullanılır. Bu doğrultuda dil öğretiminde seçtiğimiz kitaplar da içerik olarak grammar odaklı değil içerik odaklıdır. Aynı mantıkla kullandığımız kitaplar da bizim için sadece temel omurgayı oluşturan birer araç görevi görür. Kitap içerisindeki konuları daha detaylı bir şekilde farklı materyaller ile işliyoruz. Bol bol handout kullanıyoruz ve bu handout'ları sene sonunda velilere teslim etmek üzere klasörlerde tutuyoruz. Derslerimizde mutlaka her konuya ilişkin warm-up olarak bir şarkı açıyoruz. Sonrasında ilgili konuyu içeren görselleri kullanarak konuyu çocuklara açıklıyoruz. Sonrasında da konu ile ilgili etkinliklerimizi tamamlıyoruz. Konunun pekişmesi için sınıf içinde çeşitli oyunlar oynuyoruz. Her gün öğrencilerimizle rutin olarak circle time questions çalışıyoruz. Burada ‘Bugün günlerden ne? Dün günlerden neydi? Yarın günlerden ne olacak? Hava nasıl? Hangi aydayız? Hangi mevsimdeyiz? Bugün sınıfta kaç kişi var? Kaç kişi gelmedi?’’ gibi soruları sorarak rutin çalışmamızı pekiştiriyoruz. İngilizce derslerimizi çoğunlukla interaktif yollarla yapıyor, yardımcı görseller, şarkılar, çeşitli oyun ve etkinliklerle, dijital kaynaklar ve kitaplar ile destekleyerek kalıcı öğrenme sağlıyoruz. İngilizce öğreniminde hedefimiz çocuklarımızın anaokulundan ayrıldıklarında İngilizceyi anlayan ve kendini ifade edebilen, ilkokulda ise İngilizce okuyan, yazan ve konuşan çocuklar olmaları. 3 yaş sınıflarında haftada 10 saat, 4 ve 5 yaş sınıflarında haftada 12 saat İngilizce dersimiz bulunuyor. İngilizce Kazanım Hedefleri: 3 yaşta ilk hedefimiz dili sevdirmek, farklı bir dilin farkındalığını oluşturmak ve öğrencilerimizi mümkün olduğunca dile maruz bırakmak. Bu yaş grubundaki öğrencilerimiz zamanla basit yönergeleri anlarlar ve kendilerine sorulan nesneleri gösterebilirler. Sonrasında kendilerine gösterilen nesnelerin isimlerini söyleyebilirler. 3 yaş öğrencileri ile çalışırken vücut dilini ve nesnelerin görsellerini bolca kullanıyoruz. 1 yılın sonunda öğrencilerimiz; Hava durumu, mevsimler, vücudumuzun bölümleri, aile üyeleri, sınıf araç ve gereçleri, oyuncaklar, kıyafetler ve yiyecekler konularını öğrenirler. 4 yaşta öğrencilerimiz basit yönergeleri anlarlar ve kendilerine gösterilen nesnelerin isimlerini söyleyebilirler. Kendilerine sorulan sorulara kısa cevaplar verebilirler. Yavaş yavaş basit ve kısa cümleler kurabilirler. 4 yaş öğrencilerimizden kısa cümleler kurmalarını bekliyoruz. ‘May I drink water?’ gibi. Ya da ‘What is the weather like today?’ sorusuna ‘It’s sunny’ cevabını vermeleri gibi. 1 yılın sonunda öğrencilerimiz; Hava durumu, mevsimler, okul araç ve gereçleri, evin bölümleri, hayvanlar, toplu taşıma (araçlar) ve doğa konularını öğrenirler. 5 yaşta öğrencilerimiz öğretmenlerimizin yönergelerini anlarlar ve sorulara cevaplar verebilirler. Kısa cümleler kurabilirler. 5 yaş öğrencilerimizle çalışırken de yine bol bol görsel ve şarkılardan faydalanıyoruz. 5 yaş öğrencilerimizin artık nesneyi görmeden, tarif ettiğimizde de kelimenin ne olduğunu bize söyleyebilmelerini bekliyoruz. ‘It is a big animal. It has big ears.’ Dediğimizde ‘It’s an elephant’ diye cevap vermeleri gibi. 1 yılın sonunda öğrencilerimiz; Hava durumu ve mevsimler, duygularımız, zıt kavramlar, sağlıklı alışkanlıklar, çiftlik hayvanları, okul ve okulun bölümleri, meslekler konularını öğrenirler. Yabancı dil programımız o yılki Türkçe plana entegre edildiği için her yıl güncellenen Türkçe plana göre iyileştirmeler ve eklemeler yapılır. Belirli gün ve haftalarda da konu ile ilgili sınıf içerisinde mutlaka bir handout çalışması yapılır. Her ünitenin sonunda öğrencilerin eve götürebileceği bir art and craft etkinlik yapılır.
  • Çocuklar açık havada, bahçede ne kadar ve nasıl vakit geçiriyorlar? Neler yapıyorlar?
    Tema'nın eğitim modelinin kalbindeki temel unsurlardan biri de açık hava ve doğa Okulumuz bahçe alanı, yeşili ve çocukların bu alanda geçirdiği vakit açısından diğer okullara göre oldukça iddialı, çocuklarımızın doğa ile iç içe olmasını önemsiyoruz. Programımız içerisinde yer alan “Doğadayız “derslerimizde çocuklarımızın doğayla birebir temas ettiği aktiviteler yapılıyor. 4 ve 5 yaş sınıflarımızda Permakültür ve Ekoloji derslerimiz başlıyor. Bu saatlerin dışında öğrencilerimiz bahçede hem serbest oyun saatleri, kurallı oyun saatleri vb şeklinde zaman geçiriyor. Sınıf öğretmenlerimiz istedikleri etkinlikleri açık hava sınıfı şeklinde planlayarak çalışmalarını bahçede yapıyor. Farklı aktiviteleri gerçekleştirmek için de bahçeyi her gün aktif bir şekilde kullanıyoruz. Kuruluş felsefesi ve özenle seçilmiş lokasyonu da açık alan aktivitelerine ve çocuklardaki verimli dönüşüme dayanıyor. Çocuklarımızın doğa ile iç içe olmasını, doğaya saygılı bireyler olarak yetişmesini önemsiyoruz. Açık alanda daha fazla vakit geçiren çocukların derslerine konsantrasyonunun daha iyi olduğunu da gözlemliyoruz. Okulumuza rastgele bir gün geldiğinizde -yaz/kış/bahar fark etmez- çocukları yaprakları incelerken, bahçe sınıfımızda bir konu üzerinde tartışırken, “Doğadayız” derslerinde tutkuyla öğrenirken ya da ip atlarken, sek sek oynarken görürsünüz.
  • Değerler eğitimi dersleriniz var mı? Varsa nasıl, kim/kimler tarafından veriliyor?
    MEB müfredatı gereği yaş gruplarına uygun biçimde ders içerikleri oluşturularak evrensel değerler eğitimi derslerimiz rehber öğretmen yönetiminde yapılmakta ve sınıf öğretmenlerimiz tarafından desteklenerek devam etmektedir.
  • TV gibi ekran izliyorlar mı? Bir süresi var mı?
    Öğrencilerimiz eğitsel görseller dışında (Temalar ile bağlantılı belgesel ve yayınlar) ekran izlemiyorlar.
  • Okulda yapılacak etkinliklerden nasıl haberdar oluyoruz?
    Classroom mobil uygulaması üzerinden verdiğimiz şifrelerle velilerimiz günlük öğrenci durum bilgilerini, haftalık Cuma Postamızı, aylık Etkinlik Takvimimizi, yemek mönüsünü, okul ile ilgili tüm duyurularımızı, kolayca takip edebiliyorlar.
  • Kurucularınız kimlerdir? Eğitimle ilgileri nedir?
    Tema Eğitim Kurumları’nın kuruluşu bir dayanışma kültürü ve ortak hayale dayanır. Kurucularımız Murat H. Polat, Gülay Polat ve Ertuğrul Amasyalı 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında büyük bir yıkımın ve acının içinde tanıştılar. Bölgeye ilk ulaşan yardım ekiplerinde yer aldılar ve depremden sağ kurtulan bölge halkına destek olmak adına çekirdek bir gönüllü grup girişimi ile birlikte Ağ-17 Yardım Gönüllüleri Derneği’ni kurdular. Birlikte yürüttükleri Deprem Mağduru Çocukları Destekleme Projesi’nde Türk Psikologlar Derneği, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile bölgedeki onbinlerce çocuğa ulaştılar. Psikolojik destek, pedagojik yardım, çocukların temel ve kültürel ihtiyaçlarının temini için çalıştılar. Deprem bölgesinde dayanışma, özveri ve gönüllü çalışmalarla başlayan bu dostluk yıllar içerisinde bir “alternatif eğitim” fikir buluşmasına dönüştü ve Tema Eğitim Kurumları projesi hayata geçti... Devamı için tıklayın
  • Kaç yıllık bir okulsunuz? Başka şubeleriniz var mı?
    Tema Eğitim Kurumları olarak 2013 yılında kurulduk ve 2014'de eğitime başladık. Geçtiğimiz 10 yıl boyunca her yıl daha da gelişerek büyüdük. Bölgemiz okulları arasında hem özgün eğitim kalitesi hem de lokasyon ve bina mimarisi açısından fark yaratarak dikkat çektik. Veli geri dönüşlerini ve öğrencilerimizin mutluluğunu ölçümleyerek her sene verimliliğimizi artırmak ve gelişmek amacıyla bir sonraki yıla hazırlık yaptık. Ve 2024 yılında geldiğimiz nokta mutlu çocuklar, mutlu veliler ve mutlu eğitimciler oldu. Şubeleşmeyi başlarda hiç düşünmedik ancak hem velilerimizin baskısı hem de gelen yoğun işbirliği talepleri gelecek planlamamıza ortaokulu da içeren yeni kampüsleri aldırdı. Mutlu ve gururluyuz.
  • TEMA'nın açılımı nedir? Logonuz neleri temsil ediyor? Okulunuzun TEMA VAKFI ile bir ilgisi var mı?
    Temel Eğitimde Mükemmeli Arayış mottosuyla yola çıkan kurucu ekip, Türkiye’nin en iyi okul öncesi ve ilkokul eğitimini veren sistemini geliştirmeyi kendilerine hedef olarak koydular. Yapılacak diğer çalışmalara örnek olacak özellikli bir okul ortamı ve kültürü oluşturmayı planladıkları bu çalışmada, ezber bozan bir yaklaşımla, çocukların gelişim ortamları için yerinde inceledikleri uluslararası projeleri örnek aldılar. Yaratıcılığı ve sürekli gelişmeyi hedefleyen bu misyon kurum logosu ve mottosunda da kendini gösteriyor. “Temel eğitim yıllarında en iyisini nasıl yaparız?” sorusuyla başlayan bu yolculuğun ilk adımında “Temel Eğitimde Mükemmeli Arayış” mottosu ve bunu temsil eden kurum adı oluştu. Mottodaki “Arayış” hiç bitmeyecek bir yolculuğa vurgu yapıyor. Sürekli iyileştirmeye, Japonların sonuca değil sürece odaklanan Kaizen fikrine dayanıyor. “Oldum!” dediğin an artık yenisini öğrenemezsin, ilerleyemezsin. Bir son durak hedeflemek yerine sürekli daha iyinin arandığı bir yolculuk bu. Tema'nın logosu ise Bilimi, Doğayı, İnsanı ve Yumuşak Gücü (Spor, Sanat, Yaratıcılık) temsil ediyor. İnsanın yaratıcılığını, merak duygusunu, mizah anlayışını, biraz da içimizdeki o çocuksu ve yaramaz tarafı temsil eden logodaki “M” harfinin sıra dışı duruşu hemen dikkat çekiyor. Doğaya saygı toprağa sevgi konularında hemfikir olmakla beraber Tema Vakfı ile organik bir bağımız bulunmuyor. Doğaya ve çevreye tutkuyla bağlı iki kurumun aynı yöne bakmasından öte geçmeyecek bir bağ bizimkisi. Tema Eğitim Kurumları bir sosyal girişim olarak çocukların doğayla bağ kurarak, çevre bilinci ve farkındalığı taşıyarak yetişmesine katkı sunan ve Tema Vakfı’na bugüne kadar ülkemize yaptıkları katkılar nedeniyle minnet duyan adaş bir eğitim kurumudur. İsim benzerliği olan farklı kurumlar ile de bir bağlantısı yoktur. Okulumuzun Beykent- Büyükçekmece lokasyonunda tek şubesi vardır.
  • Kayıt sırasında alınan Muhtelif Giderler ücreti neleri kapsamaktadır?
    Tema Eğitim olarak velilerimiz ile maddi konuları yılda bir kere görüşüp, ardından bu konuyu hiç gündeme almayıp, çocuklarımıza odaklanmak istiyoruz. Bu nedenle, çocuklarımızın yıl içinde ihtiyaç duyacakları her şeyi en baştan planlayıp, bunu sezon başında halledip, çocuğa özel isteğe bağlı bazı özel durumlar hariç, eğitim yılı içinde velilerimizden ücret talebinde bulunmamayı amaçlıyoruz. Bu amaçla sezon başında bir defa talep edilen Muhtelif Giderler ücreti; 1.) Türkçe- İngilizce kaynak kitaplar, 2.) Okul kıyafetleri, 3.) Türkçe-İngilizce online dijital platformlar, 4.) Okul çantası (Anaokulu), 5.) Kişisel kırtasiye malzemeleri (Anaokulu), 6.) Atölye sarf malzemeleri, 7.) Genel giderler, 8.) Gezi, sinema, tiyatro, vb. gibi etkinliklere ait masrafları kapsamaktadır.
  • Okulunuzun fiziki yapısı nasıl? Depreme karşı dayanıklı mı? Deprem ile ilgili hazırlıklarınız var mı?
    Okulumuzun mimari yapısı öğrencilerimizin rahat edebileceği, doğayla iç içe olabileceği ve özgürce güvenli bir ortamda eğitim alabileceği şekilde tasarlanmıştır. Yüksek tavanlar, büyük camlar, ferah sınıflar, çocuklarımızın fiziksel gelişim ihtiyaçlarını karşılayacak özel spor malzemeleri ile düzenlenmiş geniş ve donanımlı spor salonlarımız mevcuttur. Ayrıca belirtmeliyiz ki, okul kurucularımız deprem bölgelerinde yıllarca çalışmış, deprem öncesi hazırlıklara ve deprem anında yapılacaklara hakim ve aynı zamanda uygulayıcı eğitimcilerdir. Bu açıdan oldukça şanlı bir okuluz. Okulumuzun tüm binaları tek katlı ve çelik konstrüksiyon yapıdadır. Çelik binalar esnek özellikleri ve yüksek mukavemetleri ile depremlere karşı en dayanıklı yapı türüdür. Deprem ve diğer afetler ile ilgili çocuklarımıza oyunlaştırılmış eğitimler ile farkındalık kazandırıyor, yaptığımız tatbikatlarla çocuklarımızın tüm ekibimizle birlikte deprem gerçeğine karşı hazır olmalarını sağlıyoruz. Sınıflarımızdaki mevcut deprem çantalarımız dışında, okulumuzun 2 ayrı alanındaki depolarımızda gerekli malzemeler mevcut olup, güvenli toplanma alanlarımız oldukça büyüktür.

Sık Sorulan Sorular
Tema Eğitim Hakkında En Çok Merak Edilenler

bottom of page