top of page
  • Yazarın fotoğrafıTema Anaokulu ve İlkokulu

Bugünün Gerçeği: Akıllı Telefonlarıyla Yapay Zekaya Karşı Online Oyun Oynayan Yalnız Çocuklar! (3)

Güncelleme tarihi: 23 Nis

Kendi anne babalarımızla aynı çağda, aynı şartlar altında çocuk yetiştirmiyoruz. Emin olun, çocuk olmak da anne baba olmak da hiç bu kadar zor olmamıştı.

Toplum olarak yaşadığımız bu hızlı ve radikal değişimler ile teknolojinin hayatlarımız üzerindeki karşı konulmaz etkileri yaşamlarımızı derinden etkiliyor. Bir anlamda çağlar arası geçişi yaşıyoruz. Biz ise farkında olmadan bu çağ geçişinde çocuk gelişimi ile ilgili hala eski doğrularımız ve alışkanlıklarımızla devam etmeye çalışıyoruz. Böylece ihtiyaç duyduğumuz adaptasyonu gerçekleştiremiyoruz. Olan bizim çocuklarımıza oluyor.


Anne babalarımızın bizleri yetiştirdiği dönemle bugünün farkını daha iyi anlamak için alın size çok basit bir test. Bir an için hayal edin, küçük çocuğunuzla birlikte AVM'de, markette veya sokakta bir yerdesiniz. Çocuğunuzun elini bırakıp gözlerinizi kaç dakika kapatabilirsiniz? Yani çocuğunuzu sizin gözetiminiz olmadan ev dışında kaç dakika yalnız bırakabilirsiniz? “Ne dakikası, kaç saniye” dediğinizi duyar gibiyiz! Çocukların bütün günlerini sokakta kendi başlarına oyunlar oynayarak geçirdiği bir dönemle aynı koşullarda olmadığımız gerçeği yeterince anlaşılmıştır umarız. Kendi anne babalarımızla aynı çağda, aynı şartlar altında çocuk yetiştirmiyoruz. Emin olun, çocuk olmak da anne baba olmak da hiç bu kadar zor olmamıştı.


 

Instagram Orijinal Yayın Linki: https://www.instagram.com/temakids/p/C29rl4ANqu2/


Kaynak: "TEMA: Türk Eğitim Sisteminde Dönüşüm için ANAOKULU-İLKOKUL Odaklı Örnek Bir Model.

9 görüntüleme

Haber Bültenimize Abone Olun • Yenilikleri Kaçırmayın!

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz!

bottom of page