Tema Eğitim Kurumları temel eğitimde mükemmeli arayış mottosuyla 2013 yılında Beylikdüzü beykent'te kuruldu. Anaokulu ve ilkokul düzeyinde en iyi okul olma hedefi ile kurulan tema Beylikdüzü Büyükçekmece Esenyurt başta olmak üzere İstanbul'un en gözde okullarından biri haline geldi. Çocuk odaklı şeffaf saydam ve kaliteli eğitimiyle Montessori eğitimi de veren tema bölgedeki okullar arasında özellikle bir eğitim programına sahip. Tek katlı depreme dayanıklı binaları ve büyük bahçeleri ile en iyi okullardan biri olarak gösterilmektedir Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgesinde. Anaokulu ve ilkokul süreçlerine bütünsel bir yaklaşımla eğilen tema okulları tema İlkokulu tema Anaokulu ve tema Kids olmak üzere 3 ayrı kurum olarak Beylikdüzü Büyükçekmece bölgesinde hizmet vermektedir. Tema çocuklarının güvenlik hijyen temizlik ve konforunu her şeyden önce tutan tema okulları çocuklara spor bale satranç yaratıcı drama açık havada doğada oyun oynama gibi özellikli uygulamalı eğitimleri hayata geçirmektedir. Anaokulu ve ilkokul seviyesindeki çocukların sosyal ve duygusal gelişimleri yanında akademik başarılarını da önemsemektedir. Tema okulları Beykent kampüsü Beylikdüzü Büyükçekmece ve Esenyurt bölgelerindeki çocuk başına en büyük bahçe oranıyla en iyi okullar arasında yer almaktadır. TEMA Anaokulu tema İlkokulu ve tema Kids olarak küçük çocukların ebeveynli oyun gruplarından Anaokulu eğitimine radan da İlkokul eğitimine kadar bütünsel bir yaklaşım ile eğitim vermektedir.
Tema Anaokulu ve İlkokulu Beykent Kampüsü
Yaz Okulu Hakkında
Sık Sorulan Sorular ve Cevapları
10 yıldır düzenlediğimiz Doğa Kaşifleri programı ile ilgili velilerimizin en çok merak ettikleri sorular ve cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.
1. Üst değişimi, yemek yeme vb. öz bakım gereksinimlerinin gerekli olduğu durumlarda çocuklar yalnız bırakılıyor mu?
Sınıf öğretmeni ve yardımcı öğretmenlerimiz öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu her zaman onlara destek olmaktadırlar.
2. Yemekleriniz nereden geliyor?
Beslenmenin özellikle önemli olduğu bu çocukluk dönemlerinde öğrencilerimiz için mümkün olan en kaliteli gıdayı sağlamak amacıyla uzun yıllardır Sardunya Catering ile işbirliği yapıyoruz, Kaliteli ürün kullanımı, hijyen önlemleri, gıda mühendisleri ve diyetisyenler tarafından hazırlanan menüleri nedeniyle bu uygulamayı yaklaşık 10 yıldır devam ettiriyoruz. Sabah ve ikindi kahvaltılarına bazen okulumuzda hazırlanan ve çocukların gelişimsel ihtiyaçlarını karşılayacak eklemeler yapılır. Yaz okulunda tam gün programında sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı verilmektedir. Yarım gün programında ise sadece sabah kahvaltısı bulunmaktadır.
3. Yemek yerken çocuklara yardım ediliyor mu?
Yemekler sırasında öğretmenlerimiz çocuklarımıza yardımcı olur. Israrcı davranılmaz, teşvik edici ve yönlendirici davranılır. Hiçbir şekilde yemek yemeyen çocuğun bilgisi mutlaka veliye bildirilir.
4. Çocuklar tuvalete tek başına mı gidiyor, tuvalet ihtiyaçlarını giderirken yardımcı olunuyor mu?
Öğrencilerimiz tuvalette yalnız bırakılmaz, bu sırada yanlarında öğretmenleri veya görevi öğrencilere tuvalette destek vermek olan bir personel bulunur.
5. Çocuğumuz ile ilgili gün içinde merak ettiğimiz şeyler olursa okulu aradığımızda çocuğumuzun öğretmeni ile konuşabilir miyiz? Öğretmenin cep telefonunu alabiliyor muyuz?
Okulumuzu aradığınızda ekip arkadaşlarımız ön bilgi verebilir, öğretmeni ders esnasında telefon görüşmesi yapamayacağından uygun bir zamanda size dönüş yapacaktır. Öğretmenlerimizin cep telefonlarını maalesef paylaşamıyoruz. Çocuğunuzu akşam okuldan alırken veya sabah okula bırakırken öğretmeniyle kısa bir görüşme yapabilirsiniz.
6. Bizlerle fotoğraf paylaşımı yapılacak mı?
Öğrencilerimize ait etkinlik fotoğraflarını sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapılan paylaşımlardan takip edebilirsiniz, kişiye özel olarak paylaşım yapılmayacaktır.
7. Okulunuzda kamera sistemi var mı? Çocuklarımızı izleyebilir miyiz?
Okulumuzda kamera sistemi bulunmaktadır ancak KVKK kapsamında ve MEB yönetmeliği gereği velilerimiz kamera kayıtlarını izleyememektedir. Kamera görüntüleri sadece yönetim kademesi tarafından kontrol amaçlı olarak izlenmektedir.
8. Çocukların eşyaları okulda mı kalıyor, kendilerine ait dolapları var mı? Eşyalarına isim yazmalı mıyız?
Öğrencilerimiz okula her gün kendilerine ait çantaları ile gelirler ve çantalarını buradaki kendilerine ait dolaplarına koyup akşam eve geri götürürler. Sizden beklediğimiz günlük olarak çantasında bulunması gereken eşyaların kontrolünü yapıp, her gün eksiksiz olarak yollamanızdır. Çanta ve eşyalar üzerine isim yazmanız yardımcı olacaktır.
9. Uyku saati var mı?
Okulumuzda uyku saati bulunmamaktadır.
10. Bahçeniz var mı? Ne sıklıkla kullanıyorsunuz?
Okulumuz 3 ayrı geniş bahçe alanı bulunmaktadır. Genel bir prensip olarak yaz döneminde %70 oranında, kış döneminde %20 oranında bahçelerimizi kullanıyoruz. Tema Eğitim Kurumlarında “uygun hava koşulları yoktur uygun giyinme koşulları vardır.”
11. Acil sağlık durumu söz konusu olduğunda ne yapıyorsunuz?
Ateş yükselmesi gibi durumlarda ilaç içermeyen ilk müdahaleler yapılır ve size bilgi verilerek, öğrencimizi okuldan almanız istenir. Okulda müdahale edemediğimiz durumlarda ise size bilgi verilerek öğrencimiz en yakındaki anlaşmalı sağlık kuruluşuna götürülür.
12. Sınıflarınız kaçar kişilik?
Sınıflardaki maksimum öğrenci sayımız 16-18’dir. Her sınıfta 1 sınıf öğretmeni bulunuyor. Gerekli durumlarda destek öğretmenlerimiz yardımcı olur. Sınıf öğretmenlerimiz branş derslerinde sınıflarda çocuklarla birlikte kalır.
13. Çocuğum ilk kez okula geliyor, bu süreci nasıl yönetiyorsunuz? Okulda onu bekleyebiliyor miyim?
Okula oryantasyon sürecinde öğrencimizin durumunu ve ihtiyaçlarını gözlemleyerek okulda geçireceği saatler planlanmakta ve aşamalı olarak tüm okul güne uyumu sağlanmaktadır. Bu süreçte rehber öğretmenimiz ve sınıf öğretmenimiz size destek olacaktır. İlk günler okul içine veya sınıflara girmeden çocuğunuzu okul bekleme alanında bekleyebilirsiniz. Öğrencimizin okula uyum sürecinin en hızlı ve sağlıklı biçimde gerçekleşebilmesi için bizimle yapacağınız iş birliği büyük önem taşımaktadır.
14. Bazı özel durumlarımız (alerji, kulak tüpü vb.) var, bunlara dikkat ediliyor mu?
Size verilecek olan bilgi formunu detaylı doldurursanız, öğretmenlerimiz formdaki bilgilere göre özel durumunuzla ilgili bilgi sahibi olacak ve süreci gerektiği şekilde yürüteceklerdir.
15. En erken okula geliş ve en geç okuldan çıkış saati kaçtır?
Çalışan annelerimiz için en erken okula öğrenci kabulü 8.15, akşam en geç öğrenci teslim saati 17.30’dur.
16. Okula dışarıdan yiyecek kabul ediliyor mu?
Okulumuza öğrencilerimizin sağlığını riske atmamak için hiçbir şekilde dışarıdan yiyecek kabul edilmemektedir.
17. Yiyecek alerjisi olan çocuğum için okula yiyecek getirebilir miyim?
Diğer öğrencilerimizin bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için okula hiçbir koşulda dışarıdan yiyecek kabul edemiyoruz. Ancak öğrencimizin alerjisi olduğu besinlere öğretmenlerimiz tarafından mutlaka dikkat edilecektir.
18. Okulunuza bezli çocuk kabul ediyor musunuz?
Hayır, Okula İlk Adım atölye programı dışında bezli çocuk kabul edemiyoruz.
19. Okulunuzun fiziki yapısı hakkında bilgi verir misiniz?
Okulumuz 3 ayrı geniş bahçe alanı bulunmaktadır. Sınıflarımız geniş ve ferahtır. Merdiven kullanılması gereken alanlarımız ise çok azdır.
20. Yaş grupları nasıl ayarlanıyor?
Sınıflarımızı düzenlerken yaş grupları öğrencilerimizin doğum tarihlerine göre ayarlanmaktadır. Aynı yıl doğumlu çocuklar aynı sınıfta olmakta, yaş olarak karma sınıf oluşturulmamaktadır.
21. Branş derslerine sınıf öğretmenleri mi yoksa o branş öğretmeni mi giriyor?
Branş derslerine, ilgili bölümden mezun, kendi alanında uzman ve deneyimli öğretmenler girmektedir.
22. Çocuğumu okula getirirken çantasında neler bulunmalı?
Okul çantasına bol yedek kıyafet (tişört, atlet, külot, çorap, şapka vb.) koymanızı ve karışıklık olmaması için kıyafetlerin üstüne öğrencimizin ismini yazmanızı istiyoruz. Bunun dışında okul içerisinde giymesi için okul ayakkabısı, ayrıca su matarası ve çoğunlukla bahçede olacağımız için güneş kremi ve şapka koymanız gerekmektedir.
23. Çocuklarımız için hangi binalar kullanılacak?
Anaokulu binası sınıfları ve spor salonu ile birlikte ilkokul bölümünde bulunan büyük spor salonu ve yemekhaneyi kullanacağız.
24. Servisiniz var mı?
Servis imkanımız bulunmaktadır. Yeterli çocuk sayısı ve adreslerine göre servis güzergahları belirlenecektir. Servis ücreti yaz okulu ücretine dahil değildir.
25. Kayıt olduktan sonra özel sebeplerden ötürü iptal durumunda nasıl bir yol izliyorsunuz?
Öğrencinin okula geldiği günler hesaplanır ve ücretten düşülür. Kalan bakiyeden %10 kesinti yapılarak ücret iade edilir. Hastane raporlu hastalık gibi çok özel durumlarda %10 kesinti yapılmaz.
26. Sınıflarınızda bir öğretmen mi bulunuyor?
Uyguladığımız atölye programı nedeni ile bazen sınıflarda branş öğretmenleri dahil üç öğretmen olabiliyor. Gerekli durumlarda sınıf öğretmenlerine yardımcı öğretmenler ve branş öğretmenleri de destek oluyorlar.
27. Devamsızlık durumunda para iade yapıyor musunuz?
Devamsızlık halinde hiçbir koşulda ücret iadesi yapılmamaktadır.
28. Çocuğumu istediğim zaman kayıt yaptırabilir miyim?
Kayıtlarımız programlara ayrılmış olan kontenjan dolana kadar devam edecektir. Kontenjan dolduğunda ise kayıtlar kapanacaktır. Bu nedenle erken kayıt dönemini kaçırmamanızı tavsiye ederiz.
29. Yaz Okulu program bitiminde herhangi bir belge alabilecek miyiz?
3 haftalık programın ardından doğa kâşiflerine törenle “Cesaret Belgeleri” verilecektir.
30. Özel sağlık sorunu olan çocukların programa katılması için ne yapmalıyız?
Tüm öğrenciler için fiziksel aktivite içeren atölye çalışmalarına katılmasına engel teşkil etmeyen bir sağlık raporu gerekmektedir. Program öncesi sağlık raporunu okul idaresine teslim etmeniz önemle rica olunur.
31. Programda çocuklar ne tarz kıyafetler giymeliler?
Doğayla iç içe bir program olması nedeni ile öğrencilerimizin öncelikle mevsime uygun rahat kıyafetlerle okula gelmeleri gerekmektedir. Ayrıca, program sırasında gerekli olan malzemelerin listesi aşağıda yer almakta ve program başında velilere iletilecektir. Programa katılan çocuklarımıza ilk hafta birer adet Doğa Kaşifi tişörtü ve buff hediye edilecektir.